flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Господарського суду Хмельницької області завітали учні 11-го класу ліцею №6 імені Назара Макаренка

01 лютого 2024, 17:02

До Господарського суду Хмельницької області завітали учні 11-го класу ліцею №6 імені Назара Макаренка

1 лютого 2024 року до Господарського суду Хмельницької області завітали учні 11-го класу ліцею №6 імені Назара Макаренка.

Школярів зустрів начальник відділу – служби судових розпорядників Андрій Полушкін, який провів учням екскурсію приміщенням суду, зокрема, показав зали судових засідань, кабінет голови суду та робочі місця секретарів судових засідань. Коротко розповів, як відбувається фіксування судового процесу технічними засобами та забезпечується участь учасників судового процесу в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Далі перед гостями виступив суддя Господарського суду Хмельницької області, кандидат юридичних наук Сергій Крамар, який ознайомив учнів з системою судоустрою в Україні, спеціалізацією судів, справами, що відносяться до юрисдикції господарських судів, строками розгляду справ, відповів на поставлені питання.

Також поділився особистим досвідом призначення та роботи на посаді судді, роз’яснив школярам існуючий на сьогодні порядок зайняття посади судді.

Наприкінці зустрічі суддя розповів учням про свою наукову діяльність, а найбільш активному з них подарував на пам'ять свою авторську книгу "Поділля: із глибини віків у сьогодення. Історичні нариси", що висвітлює історичні події, які відбулися на території Подільської землі, розвиток місцевості, на якій знаходиться сучасний Хмельницький, історичне походження назви "Поділля" з часів середньовіччя до сьогодення.