flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спільне засідання Ради суддів, Ради прокурорів та Національної асоціації адвокатів

24 вересня 2018, 16:00

За ініціативи Ради суддів України 21 вересня 2018 року у Києві відбулося спільне засідання Ради суддів України, Ради прокурорів України, Національної асоціації адвокатів України, Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини щодо питань забезпечення прокурорами й адвокатами дотримання основоположних засад судочинства та етичних норм органами, що беруть участь у здійсненні правосуддя та судових процесах.

Голова Ради суддів України Олег Степанович Ткачук, відкриваючи засідання, зазначив, що у подібному форматі зустріч відбувається вперше в історії незалежної України.

Учасником зустрічі як член постійно діючої робочої групи Ради суддів України з питань розвитку суддівського самоврядування у Хмельницькій області став суддя Господарського суду Хмельницької області Сергій Володимирович Заверуха.

На засіданні обговорювали заходи щодо забезпечення дотримання основоположних засад судочинства в частині рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом, підтримання публічного обвинувачення в суді прокурором, представництва адвокатом іншої особи в суді, а також захист від кримінального обвинувачення.

Крім того, у програмі спільного засідання було передбачено обговорення питань розробки та запровадження спільних етичних норм і стандартів для правників, які беруть участь у здійсненні правосуддя. Отож, за результатами засідання виробили рекомендації про спільне напрацювання Кодексу етики у сфері правосуддя.