flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у Господарському суді Хмельницької області

27 вересня 2018, 16:50

27 вересня 2018 року в Господарському суді Хмельницької області з метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством відбувся День відкритих дверей. До суду на оглядову екскурсію завітали учні 9-го класу Хмельницького ліцею №17 спільно із їхнім учителем правознавства Ольгою Михайлівною Тарховою.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію приміщенням суду: огляд залів судових засідань, ознайомлення з діяльністю суду, роботою працівників апарату суду та бесіду з керівником апарату суду, на якій можна було поставити запитання, що цікавили школярів.

З вітальним словом до школярів звернувся керівник апарату суду Віталій Вікторович Комарніцький, який ознайомив учасників заходу із специфікою діяльності господарського суду, роботою суддів, працівників апарату, функціонуванням автоматизованої системи документообігу суду та розподілом судових справ, розповів про шлях, який  проходить позовна заява, перш ніж потрапити на стіл до судді, про використання системи відеоконфенцзв`язку та судову реформу.

Правову вікторину для учнів провів голова суду Сергій Іванович Крамар. За правильні відповіді школярі отримували книги про розвиток магдебурзького права, судочинства та самоврядування української громади на Поділлі, автором яких є Сергій Іванович.

 

 

Ознайомлення з роботою суду розпочалося з канцелярії, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду, у комп'ютерній програмі. Учні дізнались, що комп'ютерна програма сама розподіляє справи між суддями, що забезпечує неупередженість розгляду.

Далі школярі відвідали зал судових засідань, в якому можна проводити засідання у форматі відеоконференцзв’язку.

Гості суду дізналися про організацію роботи апарату суду, про розподіл обов’язків між працівниками. Побували у кабінеті судді, ознайомились із символами судової влади. 

Прес-секретар суду Вікторія Анатоліївна Малаха розповіла відвідувачам про офіційний веб-портал суду та сторінку в соціальній мережі Facebook, запросила усіх долучатися в друзі.

На завершення заходу учасники зробили спільне фото на згадку. Усі - як працівники суду, так і школярі, залишились задоволеними від проведеної екскурсії, отримали масу позитивних емоцій та нових знань, домовилися зустрітись знову!