flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У господарському суді проведено круглий стіл на тему «Новели кодексу України з процедур банкрутства»

26 вересня 2019, 11:45

25 вересня 2019р. у Господарському суді Хмельницької області відбулася зустріч професійної юридичної спільноти міста Хмельницького у форматі круглого столу за участі суддів Господарського суду Хмельницької області, арбітражних керуючих, адвокатів.

Для участі в заході були запрошені народний депутат України Ватрас Володимир Антонович, його помічники Кордас Жанна Анатоліївна, Багінський Артем Олександрович.

Метою заходу було обговорення та оцінка професійною юридичною спільнотою Кодексу України з процедур банкрутства, який набирає чинності 21 жовтня 2019 року.

Також на заході обговорювали питання погашення проблемної заборгованості за кредитними договорами в порядку визначеному Кодексом, позитивні та негативні положення Кодексу, які стосуються діяльності арбітражних керуючих, порядку відновлення платоспроможності юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців,  а також фізичних осіб.

За круглим столом учасники заходу напрацювали правові пропозиції щодо вдосконалення положень Кодексу, спираючись на сучасну практику ведення процесу в сфері банкрутства. Передали запропоновані поправки народному депутату України для врахування думки громадськості під час розроблення проекту Закону щодо удосконалення обговореного Кодексу.