flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя господарського суду виступив спікером на семінарі щодо проблемних питань виконання судових рішень

25 листопада 2019, 10:00

22 листопада у місті Рівному у Північно-Західному апеляційному господарському суді проходив семінар на тему: «Проблемні питання щодо застосування Закону України «Про виконавче провадження». Захід відвідали судді Господарського суду Хмельницької області Заверуха Сергій Володимирович, Гладій Сергій Віталійович, Яроцький Андрій Миколайович.

Учасниками семінару були судді господарських судів Північно-західного апеляційного господарського округу, представники Рівненського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області, представники головного управління Державної казначейської служби України у Рівненській області, судді і працівники ПЗАГС та приватні виконавці.

Сергій Володимирович Заверуха виступив одним із спікерів на семінарі із темою «Органи Державної казначейської служби – особливий суб’єкт виконання рішень». Доповідач розповів слухачам про специфіку та механізм органів Казначейства, які не є органами державної виконавчої служби та про виконання рішень щодо стягнення коштів державного та місцевого бюджетів або боржників; проаналізував правові висновки Великої Палати Верховного Суду щодо розгляду скарг на дії чи бездіяльність Державної казначейської служби; висвітлив проблемні питання, що виникають у суддів адміністративної та господарської юрисдикції з розгляду скарг на дії чи бездіяльність органів Держказначейства під час виконання судових рішень.