flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суді проведено інструктаж з пожежної охорони

27 січня 2020, 16:00

Начальник відділу служби судових розпорядників Полушкін А.В. провів інформативний інструктаж з питань пожежної безпеки для суддів і працівників апарату суду та проінформував присутніх як слід себе поводити у разі виникнення пожежі. Розказав про наявність та роботу в суді пожежної сигналізації, в разі спрацювання якої всі працівники зобов’язані покинути приміщення суду. Повідомив, що евакуація проводиться через центральний вихід з приміщення суду, у разі неможливості скористатись ним (мається на увазі задимлення або вогонь) – через запасні виходи №1 та №2 в кінці коридорів на третьому поверсі, запасний вихід на другому поверсі через Департамент освіти, запасний вихід в двір на першому поверсі, ключі від яких знаходяться в спеціальних пожежних ключницях з молоточками біля виходів. Також у кожному крилі приміщення є по два вогнегасники.

Крім цього, Полушкін А.В. наголосив, що кожен працівник, який помітив ознаки загорання або задимлення в приміщенні суду повинен натиснути тривожну кнопку «Пожежа» (на третьому поверсі – біля запасних виходів, біля пожежного шкафу на третьому та другому поверсі біля сходів, біля центрального входу та запасного виходу в двір), зателефонувати за номером 101, вказавши адресу, кількість поверхів будівлі, місце виникнення пожежі, обстановку на місці, наявність людей, повідомити своє прізвище та прізвище керівника апарату.

Щоб уникнути пожежі, ми маємо дотримуватись правил протипожежної безпеки на робочих місцях, а саме: кожен працівник після закінчення робочого дня має зачинити вікна, вимкнути з електромережі всі електроприлади (комп’ютери, кондиціонери, вентилятори, чайники та інше). У разі виявлення пошкоджених або несправних вимикачів, подальше їх використання не допускається.