flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інтерв’ю із суддею-спікером

24 листопада 2017, 16:15

22 листопада 2017 року суддею-спікером господарського суду області Вячеславом Димбовським надано інтерв’ю телерадіокомпанії „Поділля-Центр” по справі № 924/611/15 про визнання банкрутом Державного підприємства „Завод Маяк”.

21 листопада 2017 року в мережі „Інтернет” на сторінці „Незалежний громадський портал” розміщена стаття „На Хмельниччині фірма нардепа приватизувала державний завод через мирову угоду – слідство” (https://ngp-ua.info/2017/11/34659).

Телерадіокомпанія „Поділля-Центр” звернулась до господарського суду Хмельницької області з проханням надати коментар по цій справі.

Суддею-спікером Вячеславом Димбовським прокоментовано обставини прийняття судового рішення (ухвали) щодо затвердження мирової угоди.

Вячеслав Димбовський також зазначив, що суддя Яроцький А.М. в ухвалі про затвердження мирової угоди згадав про ту обставину, що звіт про оцінку майна боржника направлявся на рецензування до Регіонального відділення Фонду державного майна України по Хмельницькій області, звідки було отримано позитивну рецензію. В подальшому мирова угода із виправленими недоліками направлялася до органу, уповноваженого управляти державним майном (Міністерство економічного розвитку та торгівлі України).

Крім того, суддя-спікер наголосив, що зазначена ухвала про затвердження мирової угоди у справі не оскаржувалася в апеляційній і касаційній інстанції та, відповідно, набрала законної сили.

Суддя згадав також і про принцип юридичної визначеності, що передбачає повагу до принципу остаточності рішень суду.

Цей принцип, як наголошує Європейський суд з прав людини, означає, що „жодна зі сторін не має права вимагати перегляду остаточного та обов’язкового рішення суду просто тому, що вона має на меті добитися нового слухання справи та нового її вирішення”.

Звернув увагу на той факт,  що винесення вироку у кримінальній справі може бути підставою для перегляду рішення господарського суду за нововиявленими обставинами на підставі статті 112 ГПК України.