flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судового процесу!

04 січня 2018, 12:09

Повідомляємо, що Указом Президента України „Про ліквідацію місцевих господарських судів та утворення окружних господарських судів” від 29.12.2017р. №453/2017 постановлено ліквідувати господарський суд Хмельницької області та утворити Хмельницький окружний господарський суд – у Хмельницькій області з місцезнаходженням у місті Хмельницькому.

Цей Указ набере чинності з дня його опублікування.

Звертаємо Вашу увагу на те, що відповідно до ч.6 ст.147 Закону України „Про судоустрій і статус суддів” у разі ліквідації суду, що здійснює правосуддя на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці та утворення нового суду, який забезпечує здійснення правосуддя на цій території, суд, що ліквідується, припиняє здійснення правосуддя з дня опублікування в газеті „Голос України” повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи новоутвореного суду.

Також п.3 Перехідних положень вказаного Закону передбачено, що господарські суди Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя продовжують здійснювати свої повноваження без обмеження строком до утворення та початку діяльності окружних господарських судів, юрисдикція яких розповсюджується на відповідну територію.