flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Американський та український досвід щодо винесення судових рішень у фінансових спорах

20 листопада 2018, 16:40

13–14 листопада 2018 року суддя Господарського суду Хмельницької області Валентина Олександрівна Кочергіна була учасником семінару щодо застосування фінансового права для суддів господарської юрисдикції, організованого за сприяння Програми розвитку комерційного права (CLDP) Міністерства торгівлі США у координації з Верховним Судом.

Спеціально запрошеним гостем на семінар став суддя у справах про банкрутство округу Колорадо, США Томас Б. МакНамара. У своїх доповідях він охарактеризував захист прав та законних інтересів сторін у спорах, що виникають на підставі кредитних договорів і стосуються нерухомості; відновлення платоспроможності банків; деякі правові питання та шляхи їх вирішення при винесенні судових рішень за кредитними договорами; кращі міжнародні практики забезпечення прав та законних інтересів кредиторів.

 

Валентина Олександрівна Кочергіна разом із Томасом Б.МакНамарою

 

В семінарі взяли участь близько 40 суддів господарської юрисдикції з усіх регіонів України. Була чудова нагода обговорити національну та американську специфіку вирішення фінансових спорів.