flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Знайомство школярів із роботою суду

18 грудня 2018, 17:30

В рамках Всеукраїнського тижня права, який вже 10-ий рік поспіль проходить в Україні, 14 грудня 2018 року до Господарського суду Хмельницької області завітали школярі 10 класу Хмельницького навчально-виховного комплексу 4 спільно із їх учителем правознавства Реною Олексіївною Капець-Волковинською.

З вітальним словом до школярів звернувся керівник апарату суду Віталій Вікторович Комарніцький, який ознайомив учасників заходу із специфікою діяльності господарського суду, роботою суддів, працівників апарату, функціонуванням автоматизованої системи документообігу суду та розподілом судових справ, про використання системи відеоконфенцзв`язку.

 

 

Особливо школярі зраділи запрошенню заступника голови суду Миколи Євгеновича Мухи до його робочого кабінету. У невимушеному діалозі учасники заходу дізнались про історію атрибутів судової влади, шлях, який проходить юрист, щоб стати суддею, процесуальні питання розгляду справ у господарському суді.

 

 

Усі - як працівники суду, так і школярі, залишились задоволеними від проведеної екскурсії, отримали масу позитивних емоцій та нових знань, домовилися зустрітись знову.

 

 

Довідка: указом Президента України від 8 грудня 2008 року затверджено проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня –  День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.