flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовка прес-секретарів Національною школою суддів у Чернівцях

21 травня 2019, 15:45

Прес-секретар господарського суду Хмельницької області Вікторія Малаха відвідала навчання для спеціалістів із забезпечення зв’язків із ЗМІ (прес-секретарів), що проводилось Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України протягом 14-17 травня 2019 року.

У перший день підготовки слухачі слухали лекцію на тему: «Етичні основи судової діяльності та професійна етика працівників апарату суду. Правила дрес-коду для працівників суду. Етика спілкування працівників суду із маломобільними групами населення», яку читала помічник судді Кельменецького районного суду Чернівецької області Світлана Попельницька.

У другій половині першого навчального дня до школи суддів завітали судді Першотравневого районного суду Євген Володимирович Нестеренко та Аліна Василівна Федіна із лекціями про Гендерні аспекти в організації роботи суду та Забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення інформації у ЗМІ.

На другий навчальний день провідний спеціаліст відділу роботи з кадрами прокуратури Чернівецької області Юрій Тюфтій читав лекції на теми: «Виконання вимог Закону України «Про захист персональних даних» та порядок здійснення права на доступ до інформації відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Неймовірно цікавою, натхненною була лекція судді Чернівецького апеляційного суду Онуфрія Олександровича Колотило про злочини у сфері службової діяльності та антикорупційне законодавство.

Протягом третього та четвертого навчальних днів лекції проходили у приміщення Садгірського районного суду. Лектори Юрій Петрович Желик з Державного підприємства Інформаційні судові системи та Андрій Васильович Місевич викладач з Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича розповіли слухачам про електронне судочинство та про основи ораторської майстерності.