flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд стоїть на сторожі виконання своїх рішень

18 лютого 2020, 10:15

Ще у 2017 році Господарський суд Хмельницької області зобов’язав Приватне підприємство «Ультрасервіс» повернути Хмельницькій міській раді земельну ділянку по вул. Нижній Береговій, 2/4Б  та знести незавершене будівництво, що на ній велось.

 

Проте рішення господарського суду по сьогоднішній день не виконано. Наказ суду перебував на виконанні у Другому відділі Державної виконавчої служби у місті Хмельницькому. Однак у вересні 2018 року державний виконавець закрив виконавче провадження, оскільки боржником – Приватним підприємством «Ультрасервіс» рішення суду виконано не було, а виконання рішення без участі боржника, на думку виконавця, було неможливе.

 «5» лютого 2020 року Господарський суд Хмельницької області скасував постанову державного виконавця про закінчення виконавчого провадження. Тому є сподівання, що громаді міста Хмельницького все таки буде повернуто земельну ділянку площею 3,8 га.

Нагадаємо, що господарським судом області у травні 2017 року було винесено рішення у справі №924/315/17 за позовом Хмельницької міської ради до ПП «Ультрасервіс», в якому встановлено, що приватне підприємство самовільно займає земельну ділянку у місті Хмельницькому по вулиці Нижній Береговій, 2/4Б, де почало будувати базу відпочинку із поліпшеними апартаментами та кімнатами гуртожиткового типу. Такого висновку суд дійшов, оскільки договір оренди вказаної земельної ділянки під зведеним будівництвом був визнаний недійсним у червні 2016 року, тому у приватного підприємства відсутні будь-які правові підстави для користування спірною ділянкою.

 

Прес-служба Господарсього суду Хмельницької області